Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Ljubljana

Ljubljana közlekedés

Ljubljana, Szlovénia, Közlekedés

Közlekedés

Ljubljana, Szlovénia, Közlekedés

Légi közlekedés
A Ljubljana-Brnik kis repülőterén különböző autókölcsönzők állnak rendelkezésre. A buszok kb. óránként indulnak a 28 km-re fekvő fővárosba.

Vonat
Szlovénia vasúti közlekedése európai színvonalú és olcsó, de néhány szárnyvonalon nagyon kevés szerelvény jár. Az egyik fő vasútvonal északnyugaton Jesenicétől Ljubljanán át az ország délkeleti részébe vezet.

Busz
A buszközlekedés nagyon jól szervezett, a járatok az egész ország területét behálózzák. A buszpályaudvarok, illetve megállók a vasúti pályaudvarok mellett találhatók.

Taxi
A taxi nem a legolcsóbb közlekedési eszköz, de könnyen hozzájuthatunk a busz- és vasúti pályaudvaroknál. A sofőrök általában szívélyesek, de nem mindegyik beszél idegen nyelvet. Hosszabb utaknál tanácsos az árban előre megegyezni.

Autó
Szlovéniában jó az úthálózat. A nagyvárosokban nehéz parkolót találni.

Autóbérlés
A nemzetközileg ismert és hazai cégek sokféle típusú gépkocsija kölcsönözhető. Az árak Európai többi országában megszokott árakhoz igazodnak.

Kerékpár
Ljubljanában nagyon jól kiépített a kerékpáros közlekes. Számos kerékpárutat találunk. A viszonylag kicsi belváros kerékpárral vagy gyalog is könnyen bejárható.
 

Forrás: Izabella Gawin: Szlovénia

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!